Νέα & Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στην εκδήλωση «Athens Democracy Forum»

Στις 9 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία του Athens Democracy Forum πραγματοποιήθηκε η εξαιρετική, διαδραστική μαθητική παρουσίαση, με τίτλο: «Εμπεδώνοντας τις αξίες μιας περιεκτικής κοινωνίας. Πού βρισκόμαστε ηθικά;», στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν παρουσίαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη φτώχεια, τη μετανάστευση και άλλο σοβαρά κοινωνικά ζητήματα στα πλαίσια του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», το Ίδρυμα Robert F. Kennedy Human Rights, την Axion Hellas και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών. Πρόκειται για δύο μαθητές με καταγωγή από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, φιλοξενούμενοι του THE HOME PROJECT, την Tayebe και τον Alex, δύο μαθητές από το Λύκειο του Καστελόριζου, την Εφραίμα και τον Νικόλα και δύο μαθητές του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κολλέγιο Αθηνών, την Άννα και τον Ανδρέα.

Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας : «Είναι ένα μεγάλο προνόμιο για εμάς να συμμετέχουμε στο Athens Democracy Forum, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Axion Hellas και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών για να μεταφέρουμε τις αξίες της Δημοκρατίας, οι οποίες, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutteres, πρέπει να είναι αληθινές στις ζωές των ανθρώπων.»

Το λόγο πήρε, ο Πρόεδρος της @Axionhellas, Βασίλης Πατέρας, και ο Πρίγκιπας Νικόλαος, Σύμβουλος Διοίκησης της @AxionHellas όπου μίλησαν για την δράση μας στην ακριτική Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ». Όπως ανέφερε και ο Βασίλης Πατέρας : «Είμαστε υπερήφανοι που μέσα από το έργο της @axionhellas μεταφέρουμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας αξίες και ιδανικά και συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας στις νέες γενιές».

Το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Βασίζεται στο βιβλίο της Kerry Kennedy και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τέταρτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την εκδήλωση επίσης προλόγισαν η Εκτελεστική Διευθύντρια του United Nations Democracy Fund, Annika Savill η οποία μίλησε για τη μεγάλη σημασία του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι ακριβώς οι πρωτοβουλίες που χρειαζόμαστε τώρα. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουμε επιτύχει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο».

Επίσης ο Προέδρος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κολλέγιο Αθηνών, Richard Jackson μίλησε αναλυτικά για την εφαρμογή του Προγράμματος, το οποίο φέτος θα διδαχθούν 2.000 μαθητές. Στην συνέχεια, οι έξι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Κολλεγίου Αθηνών, συντονιστή Κοινωνικών Επιστημών, Δρ. Ιορδάνη Παπαδόπουλου, παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις τους στο πλαίσιο του Προγράμματος, πραγματοποιώντας έναν ενδιαφέροντα διάλογο γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο κοινό είχαμε την τιμή να παρευρεθεί η Kerry Kennedy, συγγραφέας του βιβλίου «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Διαβάστε ακόμαRead more