Νέα & Εκδηλώσεις

Απολογισμός της 8ης δράσης της Axion Hellas

Απολογισμός της 8ης δράσης της Axion Hellas

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος Διάπλους μας στα τρία μικρά νησιά του Ιονίου Πελάγους, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες και φορείς που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τελευταία δράση μας.

Μέσα σε τρεις ημέρες πραγματοποιήσαμε 1595 ιατρικές πράξεις, από τις οποίες οι 483 στον Καστό και τον Κάλαμο και οι 1112 στο Μεγανήσι.

Τη δράση μας στήριξε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την παροχή φορητού μαγνητικού τομογράφου, με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν 51 μαστογραφίες. Με την πολύτιμη συνεισφορά της Ευρωκλινικής, παρείχαμε μικροβιολογικές, ιστολογικές και τεστ ΠΑΠ εξετάσεις. Μέσω της νέας μας συνεργασίας με την Galiotos Εarcare , έγινε έλεγχος ακοής στους κατοίκους και δόθηκαν ακουστικά βαρηκοΐας εντελώς δωρεάν, σε εκείνους που τα είχαν ανάγκη. Επίσης, συνεργαστήκαμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις και σε συνεννόηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, προστέθηκαν στην ιατρική ομάδα εξειδικευμένοι στρατιωτικοί ιατροί στα ιατρεία ακτινολογίας, ενδοκρινολογίας και ψυχιατρικής. Κοντά μας, για άλλη μία φορά, ήταν το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ το οποίο συμμετείχε στις δράσεις της ομάδας και ενημέρωσε τους νησιώτες για τη μεταμόσχευση μυελού́ των οστών.

Για την ασφαλή μεταφορά του ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Toyota Hellas για την παροχή 2 οχημάτων. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου και τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας, για την ανταπόκριση στο αίτημα της Axion Hellas για δωρεάν διέλευση.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών μας δράσεων, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική εκδήλωση με τίτλο «Ο Διάπλους από το χθες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία», όπου οι γυναίκες του Μεγανησίου ταξίδεψαν στις παραδοσιακές γεύσεις και τέχνες του τόπου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το Μουσείο Μπενάκη-ΝΗΜΑ για την άψογη παρουσίαση και οργάνωση της εκδήλωσης.

Μαζί με τη WWF Greece και τους μικρούς νησιώτες και νησιώτισσες παίξαμε το βιωματικό παιχνίδι «Γαλάζια Εξερεύνηση». Στόχος η εκμάθηση και η ευαισθητοποίηση για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη WWF Greece, για το συντονισμό του παιχνιδιού. Επίσης, ευχαριστούμε το UN SDSN Greece και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας GNHM που οργάνωσαν τη δράση «Ωκεανοί», στο πλαίσιο της οποίας κάτοικοι όλων των ηλικιών ενημερώθηκαν για τους ωκεανούς, τις θάλασσες και τους τρόπους προστασίας τους από την κλιματική αλλαγή. Οι μικροί μας φίλοι εκτός από την εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά θέματα, ανέβασαν την παράσταση «Το κατόρθωμα του Δάκρυ» της συγγραφέως, Αθηνάς Μπίνιου.

Συνοδοιπόρος της Αxion Hellas και σε αυτό το ταξίδι, η Ένωση “Μαζί για το Παιδί”. Προσέφερε ψυχολογική στήριξη σε οικογένειες και παιδιά που ζουν σε αυτές τις πανέμορφες, απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Λάβδας για την προσφορά γλυκών δώρων στους μικρούς κατοίκους των νησιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κανάλια ANT1 TV και ΕΡΤ που ήταν μαζί μας σε όλη τη δράση μας και επικοινώνησαν το έργο μας.

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την φοβερή ομάδα εθελοντών μας. Η ανιδιοτελής προσφορά και η αγάπη που προσφέρει στους κατοίκους των δράσεων κάνουν την κάθε μας αποστολή μοναδική!

Διαβάστε ακόμαRead more