Νέα & Εκδηλώσεις

Ολοκλήρωση έκτακτης δράσης Axion Hellas σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκτακτη δράση της Axion Hellas σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με σκοπό την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων για τον Covid-19 σε κατοίκους 15 μικρών νησιών του Αιγαίου.

Η δράση διήρκησε από τις 5 έως και τις 12 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας διανύθηκαν περισσότερα από 1000 ναυτικά μίλια.

Στελέχη του ΕΟΔΥ επικουρούμενα από περισσότερους από 30 εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της Axion Hellas πραγματοποίησαν αιμοληψίες για έλεγχο αντισωμάτων και φαρυγγικά επιχρίσματα για μοριακό έλεγχο στους κατοίκους στην Ανάφη, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη. Τα στελέχη του ΕΟΔΥ και την ομάδα των εθελοντών της Axion Hellas βοήθησαν με την φυσική τους παρουσία για λίγες μέρες ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στόχος της δράσης ήταν να αποτυπωθεί η επιδημιολογική εικόνα για την κατάσταση των νησιών μας με την παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων στους κατοίκους, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο τους, καθώς και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και αλληλεγγύης στις νέες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν στην μετά-καραντίνα εποχή και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι των νησιών στην αποστολή ήταν συγκινητική και ανέδειξε την εκτίμηση τους για δράσεις προσφοράς και ουσίας.

Στο ακριτικό Καστελόριζο, εγκαινιάστηκε από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, μία ηλεκτρογεννήτρια υψηλών προδιαγραφών και οικολογικής τεχνολογίας. Η ηλεκτρογεννήτρια, που είναι ευγενική́ χορηγία της κας Έλενας Αμβροσιάδου εγκαταστάθηκε στο νησί μετά από ενέργειες της ΑΧΙΟΝ HELLAS και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του στρατοπέδου Διοίκησης Άμυνας (ΔΑΝ) παραλλήλως δε θα υποβοηθήσει σε ηλεκτρική ενέργεια όλο το νησί!

Στην ίδια τελετή τιμήθηκε η οικογένεια Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου, για την σημαντική προσφορά τους μέσω της Axion Hellas στην ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του φυλακίου της Ρω. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η ίδια κα Μαρίνα Μαρτίνου.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως η εθελοντική δράση της Axion Hellas στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από ιδίους και χορηγικούς πόρους και δεν έχει ουδεμία κρατική οικονομική υποστήριξη.

Τέλος, η AXION HELLAS θα ήθελε να ευχαριστήσει το Λιμενικό Σώμα για την διαρκή συμπαράσταση που προσφέρει σε όλες τις δράσεις μας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες Coral, Pharmaten, Intermed, Doric με τις ευγενικές χορηγίες των οποίων καλύφθηκε μέρος των εξόδων της συγκεκριμένης δράσης αλλά και τα καταλύματα στο Κουφονήσι “Roussetos” – Κατερίνα Πράσινου, “Το Στέκι της Μαρίας”- Μιχάλης Κωβαίος και δωμάτια “Κάλλη” – Κάλλη Σίμου.

Διαβάστε ακόμαRead more