Νέα & Εκδηλώσεις

Axion Hellas & Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού Λάτσειο: Κατασκευή παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης στην Αμοργό & την Σχοινούσα

Η μαθητική κοινότητα του Κολλεγίου Ψυχικού συνεργάστηκε με την Axion Hellas σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που στόχο είχε την ενίσχυση της αγάπης για τη γνώση και την ανάγνωση. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, κατασκευάστηκαν βιβλιοθήκες για εξωτερικό χώρο και συγκεντρώθηκαν βιβλία, τα οποία θα δοθούν στην Αμοργό και στη Σχοινούσα.

Κάθε βιβλιοθήκη είναι μοναδική και φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα των παιδιών του Σχολείου. Οι ζωγραφιές τους απεικονίζουν θέματα από τη φύση, την ιστορία και την καθημερινή ζωή, δημιουργώντας έτσι έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο που προσκαλεί τον καθένα να ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, την αξία του να μοιράζεσαι τη γνώση και την ομορφιά της ανάγνωσης.

Στις 25 Ιουνίου, εκπρόσωποι της Axion Hellas, μαζί με την κα Βάννα Καρκάση, υποδιευθύντρια 5ης & 6ης τάξης και υπεύθυνη της μαθητικής κοινότητας Κολλεγίου, καθώς και μαθήτριες του Κολλεγίου, παρευρέθηκαν στην Αμοργό και παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αμοργού, κύριο Λευτέρη Καραΐσκο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, Νίκο Σημιδαλά την πρώτη Δανειστική Βιβλιοθήκη. Παρόντες ήταν επίσης, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Αμοργού, γονείς και πολλά παιδιά.

Ευχαριστούμε το Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού Λάτσειο για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους σε αυτό το σημαντικό έργο, και προσδοκούμε σε μελλοντικές δράσεις που θα προάγουν την παιδεία και την αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε θερμά την κα Δήμητρα Παναγούλη, Διευθύντρια του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού Λάτσειο και την κα Βάννα Καρκάση, για την υπέροχη συνεργασία. Ευχαριστούμε πολύ για την ανεκτίμητη βοήθεια την Αντιδήμαρχο Αμοργού Πόπη Δεσποτίδη και τους τοπικούς φορείς. Ευχαριστούμε θερμά την μεταφορική Αμοργού, την Sea Jets & Blue Star Ferries για την σημαντική υποστήριξη τους για την ολοκλήρωση της ενέργειας.

 

Διαβάστε ακόμαRead more