Νέα & Εκδηλώσεις

2η Αποστολή: Φολέγανδρος – Θηρασιά – Σαντορίνη (27.04 – 02.05.2017)

Η AxionHellas πραγματοποίησε τη 2η αποστολή της με στόχο την υλοποίηση πολλαπλών δράσεων υποστήριξης για τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2017.

Η εθελοντική ομάδα διακεκριμένων ιατρών και ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού ταξίδεψε στη Φολέγανδρο, τη Θηρασία και τη Σαντορίνη και προσέφερε δωρεάν ιατρική περίθαλψη και εξετάσεις σε 12 διαφορετικές ειδικότητες στους κατοίκους των περιοχών καθώς και στους τρόφιμους του Πτωχοκομείου Θήρας (Σαντορίνης). Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 700 κλινικές και αιματολογικές εξετάσεις σε 262 ασθενείς στα τρία νησιά.

Η ιατρική ομάδα παρέδωσε ομιλίες σε θέματα υγείας και πρόληψης στη Φολέγανδρο και τη Σαντορίνη, υπό την αιγίδα των τοπικών πολιτιστικών οργανισμών. Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γυναικών Φολέγανδρου «Οι Πολυκάνδριες» και με την Ε.Μ.Ι.Ι.Σ. (Επιστημονική Επιστημονική Οργάνωση Θεραπείας Μαστού), ο γυναικείος πληθυσμός της Φολεγάνδρου και της Σαντορίνης αντίστοιχα υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και ενημερώθηκε για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών της Φολέγανδρου  Ο “Πολυκάνδριας” είναι ένας πολύ μοναδικός σύλλογος αποτελούμενος από γυναίκες που αποφάσισαν να στραφούν στη δράση και τη δημιουργικότητα και να προσφέρουν ως κοινό σκοπό τους. Σε συνεργασία με τους πιο ηλικιωμένους κατοίκους της Φολέγανδρου, αναβίωσαν παλιές συνταγές και χρησιμοποιώντας κυρίως τα καθαρά προϊόντα του νησιού, άρχισαν να κάνουν γλυκά κουταλιού, καθαρή ρακή, λικέρ, πετρέλαιο, καθώς και πλεκτά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ένωση κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα νόστιμα προϊόντα της.

Περαιτέρω στη Φολέγανδρο πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση «Γυναίκες και Υγεία» στην πολυσύχναστη αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η εκδήλωση εγκαινιάστηκε από την κ. Θεώνη Λειβαδάρου, τον Νομάρχη Θήρας, την κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Φολεγάνδρου και την κ. Μαρία Μαρινάκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυκάνδρι. Ο κύριος λόγος για τον «Καρκίνο του Μαστού: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση» δόθηκε από τον Πέτρο Μαλακάση, Ειδικό Ακτινολόγο Ακτινοθεραπευτή.

Ταυτόχρονα, η Ολυμπιακή Ομάδα Εκεχειρίας, με επικεφαλή την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ντόρα Πάλλη, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την ασημένια Ολυμπιονίκη στην υδατοσφαίριση Βούλα Κοζομπόλι, την χάλκινη Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Σοφία Παπαδόπουλου και την πανελλήνια πρωταθλήτρια MantyGinieri, υλοποίησε το πρόγραμμα «Σεβασμός στην Διαφορετικότητα» υπό την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα αφορούσε την προώθηση του πνεύματος συνεργασίας και φιλίας στις σχολικές κοινότητες μέσω εμπειρικών και αθλητικών δραστηριοτήτων με στόχο την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Ταυτόχρονα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια του αθλητισμού από τη διατροφολόγο κα Χαρά Σκουλαρίκη, ενώ παιδιά παρακολούθησαν θεατρικό αγώνα από την θεατρολόγο Εύχαρης Παπαϊωάννου. Περισσότεροι από 700 μαθητές όλων των επιπέδων παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Επίσης, η ομάδα της AxionHellasέδωσε τεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα, σχολικά υλικά και εκπαιδευτικό υλικό για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και παρείχε οικονομική υποστήριξη στο εργαστήριο της Σαντορίνης, μέσω δωρεάς από τη NavarinoTelecom. Όλες οι παραπάνω ενέργειες αποφασίσθηκαν μετά από μελέτη σχετικά με τις ανάγκες σε συνεργασία με εκπροσώπους τοπικών αρχών και οργανώσεων δωρητών.

Διαβάστε ακόμαRead more