Αποστολή

15η αποστολή: Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Με μεγάλη προσέλευση στα ιατρεία και εντυπωσιακή συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, ολοκληρώθηκε η 15η δράση της Axion Hellas στο Δήμο των Βορείων Τζουμέρκων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συνολικά 421 κάτοικοι, από 24 χωριά, μετέβησαν στο χωριό Πράμαντα στους πρόποδες της κορυφής Στρογγούλας, όπου στήθηκαν τα ιατρεία και σε τρεις ημέρες από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, υποβλήθηκαν σε 1918 ιατρικές εξετάσεις με εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, από γιατρούς 17 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Στο πλαίσιο της 15ης δράσης της Axion Hellas που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκαν 12 πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Στο πλούσιο αυτό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, συμμετείχαν 1150 κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Συρράκου, Κατσανοχωρίων, Πραμάντων, Τζουμέρκων, Βαθυπέδου, Ματσουκίου και Καλαρρυτών, από τους οποίους τα 76 ήταν παιδιά και οι 321 ενήλικες.

Στα χωριά των Βόρειων Τζουμέρκων μαζί με την Axion Hellas, βρέθηκε και ο παγκόσμιος υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, ο οποίος μίλησε στους κατοίκους για τις εμπειρίες του και έτρεξε μαζί τους 3χλμ αγώνα ανώμαλου δρόμου. Συνοδοιπόρος και σ’ αυτή την αποστολή της Axion Hellas, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η γνωστή σεφ, πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, μαζί με τις γυναίκες της περιοχής πραγματοποίησαν ένα μαγικό ταξίδι γεύσης και παράδοσης, με τοπικά προϊόντα και συνταγές και παρουσίασε με τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου Αλέξανδρος Γιώτης παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές μαγειρέματος. Μια αξέχαστη «Βραδιά Κωμωδίας», έζησαν οι κάτοικοι με  τον κωμικό Λάμπρο Φισφή και η «Βασίλισσα των Πάντων» με μαγικό τρόπο ταξίδεψε τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, όπου όλα μπορούν να συμβούν. 

Μέσα από το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ Βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας», οι μικροί μαθητές έμαθαν σημαντικούς τρόπους αντιμετώπισης πρώτων βοηθειών και με το πρόγραμμα «ασφαλές άγγιγμα», ενημερώθηκαν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων παρακολούθησαν το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, για την πυρασφάλεια, ενώ στα πλαίσια της διάσωσης, διεξήχθη και διέλευση με «fly fox» και πλήρη εξοπλισμό.

Η Axion Hellas από́ το 2017 μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει 15 αποστολές σε δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 37.378 ιατρικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους ακρίτες της χώρας μας.

Ο αντίκτυπος της 15ης δράσης στα Βόρεια Τζουμέρκα σε αριθμούς:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

 
Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω κανάλια επικοινωνίας της Axion Hellas, προκειμένου να ενημερώνεστε για το έργο των εθελοντών:
 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/axion-hellas/
 
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCHGdMEeaocV4RbGeoS6be3A
 
Facebook: https://www.facebook.com/axionhellas
 
Instagram: https://www.instagram.com/axionhellas/

Διαβάστε ακόμαRead more