Αποστολή

3η Αποστολή: Ψαρά - Βολισσός Χίου

Η AXION HELLAS επισκέφθηκε τα Ψαρά και τη Βολισσό στη βορειοδυτική Χίο, όπου και διενεργήθηκαν μικροβιολογικές, αιματολογικές εξετάσεις στους κατοίκους, ενώ στήθηκαν ιατρεία 20 ιατρικών ειδικοτήτων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Τα ιατρεία στα Ψαρά και τη Βολισσό ήταν τα εξής:  Παιδιατρικό, Παιδογαστρεντερολογικό, Γυναικολογικό, Πνευμονολογικό, Καρδιολογικό, Ενδοκρινολογικό, Γαστρεντερολογικό / Ηπατολογικό, Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής μαστού, Αγγειολογικό,  Οφθαλμολογικό, Νευρολογικό, Πλαστικής χειρουργικής, Δερματολογικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ψυχιατρικής και Οδοντιατρικό. Διενεργήθηκαν επίσης τέστ Pap και υπερηχογραφήμτα μαστού, θυρεοειδούς, κοιλίας και αγγείων.

Δόθηκαν ομιλίες στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ψαρών με βασικό θέμα την «Πρόληψη και Υγεία». Συγκεκριμένα, οι ομιλίες είχαν σχέση με: «Πρώτες ιατρικές βοήθειες», «Παπ τεστ και εμβόλιο HPV για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» και «Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών». Πραγματοποιήθηκε επίσης ομιλία με θέμα «Ασφαλής χρήση του internet» από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο Δημοτικό σχολείο Βολισσού έλαβε χώρα το πρόγραμμα με τίτλο «Σέβομαι την διαφορετικότητα», σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκεχειρία και το British Council για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Υπήρξε επίσης διάδραση με τις Ολυμπιονίκες Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, ενημέρωση για την βέλτιστη διατροφή στη φάση ανάπτυξης / εφηβείας και αθλητισμού και  παιχνίδι με θεατρικό αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Οι δραστηριότητες της AXION HELLAS έλαβαν χώρα στα Ψαρά από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στη βορειοδυτική Χίο, στη Βολισσό, από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμαRead more