Αποστολή

6η Αποστολή: Ψαρά - Βολισσός Χίου

Πιστοί στην υπόσχεση τους οι εθελοντές της Axion Hellas για δεύτερη φορά, προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, στους κατοίκους της βόρειας Χίου, στο δημο Αμανής και των Ψαρών, κατά τη διάρκεια του 6ου Διάπλου που έλαβε χώρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Η πολυμελής ομάδα των εθελοντών αποτελούμενη από 45 γιατρούς, 10 νοσηλευτές, 47 εθελοντές γενικών καθηκόντων και 24 άτομα που συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έφτασε αρχικά στα Ψαρά και προσέφερε τις υπηρεσίες της, σε 130 κατοίκους του ακριτικού νησιού. Το ταξίδι της προσφοράς συνεχίστηκε και στη Χίο όπου περίπου 500 κάτοικοι στην ορεινή Βολισσό δέχτηκαν τη φροντίδα των εθελοντών.

Η Axion Hellas, στην 6η αποστολή της, συνεργάστηκε με σημαντικές οργανώσεις, ιδρύματα και εταιρείες, όπως το «Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη / Oργανισμός Robert F.Kennedy Human Rights», η «Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας», όπως επίσης με την ένωση «Μαζί για το Παιδί», το Ινστιτούτο διατροφής «Prolepsis», τη «WWF», την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος «HELMEPA», την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας «ΜΟΡΤΙL» και το «Διεθνές κεντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας», προκειμένου να ενημερώσει, να ψυχαγωγήσει και να εκπαίδευσει τα παιδιά και τους γονείς που ζουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Axion Hellas, ανακαινίστηκε πλήρως με την ουσιώδη χορηγία του κ Αθανάσιου Μαρτίνου και της κας Μελίνας Τραυλού το στρατιωτικό φυλάκιο των Ψαρών, το οποίο παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Axion Hellas, Βασίλη Πατέρα, παρουσία του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η αποστολή στα βόρεια νησιά του Αιγαίου έκλεισε με τη συναυλία από το κουιντέτο «Φάρος», το οποίο αποτελείται από τους κορυφαίους μουσικούς της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ιστορικό σχολείου της Βολισσού.

Διαβάστε ακόμαRead more