Νέα & Εκδηλώσεις

Axion Hellas: 16η Δράση Σίφνος-Σχοινούσα-Αστυπάλαια-Αμοργός-Κίμωλος

Η 16η δράση της Axion Hellas ξεκίνησε!

Οι εθελοντές της Axion Hellas θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους από τις 12 - 21 Απριλίου 2024 στα νησιά της Σίφνου, της Σχοινούσας, της Αστυπάλαιας, της Αμοργού και της Κιμώλου. Οι κάτοικοι των νησιών θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων με χρήση φορητού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα θα στηθούν τα ακόλουθα ιατρεία:

1. Παιδιατρικό

2. Παιδοενδοκρινολογικό - Διατροφολόγος-Ιατρείο Ελέγχου βάρους

3. Παιδοκαρδιολογικό

4. Γυναικολογικό: τεστ Pap, υπερηχογράφημα

5. Πνευμονολογικό-σπιρομέτρηση

6. Παθολογικό

7. Καρδιολογικό /triplex καρδιάς/ΗΚΓ

8. Ενδοκρινολογικό-υπερηχογράφημα θυρεοειδούς

9. Γενικής Χειρουργικής

10.Χειρουργικής μαστού- υπερηχογράφημα μαστού

11. Υπερήχων συμπαγών οργάνων-αγγείων

12. Οφθαλμολογικό

13. Πλαστικής χειρουργικής

14. Δερματολογικό

15. Ορθοπεδικό

16. Ουρολογικό

17.ΩΡΛ

18. Ακοολόγος (Δυνατότητα μέτρησης ακουστικών)

19. Οδοντιατρικό.

Στα πλαίσια της ομάδας οφθαλμολογίας και σε συνεργασία με τον καθηγητή Παλλήκαρη και το Πανεπιστήμιο των Ορέων, θα μεταφέρουμε στην Αστυπάλαια και στην Αμοργό, τελευταίας τεχνολογίας κινητή οφθαλμολογική ομάδα με έμπειρους και καταξιωμένους γιατρούς και οπτομέτρες, για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασθενών. Στο πλαίσιο της 16ης Δράσης της Axion Hellas στα προαναφερθέντα νησιά θα πραγματοποιηθούν πολλές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

Σε όλα τα νησιά θα διεξαχθούν εκπαιδευτικές ομιλίες από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες θα εστιάσουν στους κινδύνους και τις προκλήσεις που παρουσιάζει το διαδίκτυο, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής τους. Παράλληλα, θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών με τον τίτλο ''ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΡΩΑΣ'' . Στην Αστυπάλαια και την Αμοργό, θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα ''ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ'' σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Robert F. Kennedy Foundation Human Rights. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος συμπεριλαμβάνεται και το ''OCEAN LAB'' από τη Safe Water Sports.

Στη Σίφνο, θα διεξαχθεί ομιλία του Εξερευνητή του National Geographic, Θοδωρή Αναγνωστόπουλου, που θα εστιάσει στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν τον βυθό σε ένα κοντινό κόλπο με το μικρό ωκεανογραφικό Xplore Blue. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής με νέους ανερχόμενους μουσικούς του Ωδείου Αθηνών, ενώ στην Αμοργό θα λάβει χώρα το 2ο Mini Run με τους υπερμαραθωνοδρόμους Dean Karnazes & Jo Manta.

Στη Σίφνο και στη Σχοινούσα, η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μαζί με τις γυναίκες του κάθε νησιού θα ετοιμάσει τοπικά εδέσματα.. Στην Αστυπάλαια, θα είναι μαζί μας ο αγαπημένος κωμικός Λάμπρος Φισφής για μία παράσταση γεμάτη γέλιο, ενώ για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί η παιδική παράσταση «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ», η οποία παρουσιάζεται εδώ και 3 χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητισμού, εθελοντές της Axion Hellas έχουν οργανώσει δράσεις σε όλα τα νησιά. Αυτές περιλαμβάνουν εκδηλώσεις με τίτλο ''ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ'' από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Στην Αστυπάλαια και στην Αμοργό θα δοθεί ομιλία από την HOPEgenesis με τίτλο ''ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ''.

Η Axion Hellas από́ το 2017 μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει 15 αποστολές σε δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και πολιτιστικές δράσεις στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους των ακριτικών ή δυσπρόσιτων περιοχών.

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω κανάλια επικοινωνίας της Axion Hellas, προκειμένου να ενημερώνεστε για το έργο των εθελοντών:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/axion-hellas/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCHGdMEeaocV4RbGeoS6be3A
Facebook: https://www.facebook.com/axionhellas
Instagram: https://www.instagram.com/axionhellas/

Διαβάστε ακόμαRead more